Trauma

Heb je last van angsten, pijn of emotionele problemen? En wil je daar voorgoed vanaf? Vaak onderdrukken we dit soort gevoelens en dan lijkt alles opgelost. Maar hoe mooi zou het zijn als jij jouw pijn of angst pijnloos en veilig kan kwijtraken? Zelfs bijwerkingen van vaccinaties behoren tot de mogelijkheden om te verminderen

Niemand wil pijn of angst ervaren. Niet op fysiek, emotioneel of mentaal gebied. We zijn dan ook geneigd om die pijn te verdoven. Met pijnstillers, eten, snoepen, alcohol, roken, drugs, medicatie (zoals slaapmiddelen en antidepressiva),  automutilatie (jezelf beschadigen), verwaarlozing, jezelf beschuldigen, de ander beschuldigen, ander negatief gedrag, enz.

We willen wel stoppen, maar het ‘duiveltje’ in ons lijkt de baas.

Simpel voorbeeld
Vergelijk het met een snoepje geven aan een boos kind. Op korte termijn lijkt het probleem opgelost, maar omdat er niet naar het kind geluisterd wordt, verdwijnt deze boosheid niet en blijft de boosheid onder de oppervlakte gewoon aanwezig.

Eigenlijk onderdruk je trauma’s (die je makkelijk kan kwijtraken!)
De meeste ziektes, angsten, langdurige klachten én verslavingen hebben een relatie met een of meerdere trauma’s (nare ervaringen die je opslaat). Zo’n trauma zet zich in ons lichaam of gedachte vast als energie. Dit zorgt vervolgens voor een blokkade. Alle vergelijkbare ervaringen komen bovenop die eerste traumatische ervaring. Vergelijk het met een file op de snelweg: de eerste auto blokkeert een deel van de weg en de andere auto’s kunnen alleen maar aansluiten.

Bewegen of vasthouden?
Alles in de natuur is altijd in beweging, dus ook in ons lichaam zou alles in beweging moeten zijn. Maar we onderdrukken vaak wat niet goed voelt en houden dat dus vast! Terwijl je van je probleem af bent als je het loslaat.

Want jij bent niet jouw probleem maar jij hebt een probleem!

Angsten en trauma’s komen altijd voort uit een gevoel van onveiligheid.
Er zijn verschillende soorten angsten en trauma’s, zoals:

  • Angst voor afwijzing
  • Angst voor een tekort aan liefde of verbinding
  • Angst voor armoede of geldgebrek
  • Angst voor verlies van gezondheid, angst voor pijn of ziekte
  • Angst voor verlies van vrijheid
  • Angst om te leven, niet weten hoe het leven vorm te geven
  • Angst voor de dood of verandering: ons ego wil graag het bekende vasthouden

We zijn geneigd dit soort angsten/ trauma’s te blijven onderdrukken. Maar met een vastgeroeste gewoonte of een verslaving ’cold turkey’ stoppen op discipline lukt bijna niemand. Het lost onderliggende problemen namelijk niet op. Dus blijven de meesten terugvallen in een verslaving en/of negatief gedrag. Een nare herinnering kan in ons fysieke (lichaamscellen) en mentale geheugen aanwezig blijven. Dit kan op den duur ziektes veroorzaken.

Hoe raak je je angsten en pijn voorgoed kwijt?
Het verwijderen van een trauma, angst of pijn kan alleen door dit op alle niveaus te herstellen: lichaam, geest, emotie en ziel. Wanneer zij weer verbinding maken met elkaar, kun je volledig helen. Pas dan is van volledige verwerking sprake.

Meerdere sessies voor volledig herstel op alle niveaus
Omdat trauma’s of problemen meestal niet in één keer zijn vastgezet in je systeem, is het vaak nodig om meerdere laagjes af te pellen en te herstellen. Zo werk je je toe naar een compleet herstel.

De vraag is wat heeft mijn lichaam nodig om te herstellen en niet: wat heb ik nodig.

‘Ik daag jou uit om je probleem pijnloos bij de wortel op te lossen!’

Hoe help ik jou volledig van jouw probleem af?
Ik ben gespecialiseerd in het herstellen van deze complete lijn. Ik zet verschillende bewezen methodes in die elkaar versterken. Samen met jou kan ik de fysieke blokkades in kaart brengen en helpen oplossen, net als de blokkades op geestelijk, emotioneel en zielniveau. Je sluit een sessie altijd af met een stukje verwerkt verleden: je gaat dus met minder pijn (dan die je had) naar buiten.

Ik werk volgens de HEEL-principes.

Het HEEL principe:

Herkennen dat er een probleem is

Erkennen dat jij verantwoordelijk bent (een ander kan jouw probleem niet oplossen)

Expressie geven aan: als jij blijft doen wat jij deed blijf je krijgen wat jij kreeg

Loslaten zodat de energie weer kan gaan stromen

Ik heb 45 jaar ervaring, zowel in de reguliere zorg als in het alternatieve circuit. Ik werk met onder meer bioresonantie, een algemeen aanvaarde methode in Duitsland.  Het grootste deel van mijn bioresonantie-kennis heb ik van Duitse heilpraktiker (vergelijkbaar met basisarts in Nederland).

Een voordeel van deze aanpak is dat jij niet hoeft te praten als dat niet mogelijk of wenselijk is. En herbeleven is niet meer nodig. Deze therapie kan vanaf de geboorte veilig en pijnloos toegepast worden.

Annemart Middelkoop

BIG registratie: 5904564730